Trygghetsteamet (THT)

Vi jobbar förebyggande mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling:

Förebygga - upptäcka - åtgärda.

Da Vinciskolans trygghetsteam består av rektor, enhetsledare och klasslärare.

Trygghet för både barn och föräldrar

Da Vinciskolans vision och ställningstagande

Alla barn och elever i förskola, skola och fritidshem på Da Vinciskolan ska känna sig trygga. Vi tar avstånd från alla former av diskriminering och kränkande behandling. I förskola, skola och fritidshem på Da Vinciskolan är alla lika viktiga.

Alla medarbetare i förskola, skola och fritidshem på Da Vinciskolan arbetar utifrån ståndpunkten att vara goda förebilder. Vi har nolltolerans mot alla former av diskriminering och kränkande behandling. Det innebär att vi skyndsamt agerar och utreder vid kännedom om upplevd diskriminering eller kränkning. Tillsammans med barn, elever och vårdnadshavare har vi ett gemensamt ansvar att följa och agera utifrån vår skolas vision.

Årlig plan mot diskriminerande och kränkande behandling

Da Vinciskolan (skola/fritidshem/förskola) ska årligen beskriva sitt arbete mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling i en plan, i enlighet med 3kap. diskrimineringslagen (2008:567) och 6 kap. skollagen (2010:800).

Anmälan om diskriminering eller kränkande behandling

Ett uppkommet ärende lämnas över till trygghetsteamet genom en anmälan. Om du vill göra en anmälan hittar du anmälningsblanketten här.
Fyll i blanketten och skicka den till Lena Malmsten.

BRIS

Du kan alltid kontakta BRIS - Barnens rätt i samhället.

Tfn 020-91 00 01

www.bris.se