Nu har vi öppnat förskola i Fisksätra

Da Vinciskolan startade sin första förskola i Saltsjöbaden för 25 år sedan och äntligen har vi möjlighet att öppna en ny verksamhet i Fisksätra. 

Förskolan Gröna Dalen kommer ligga i nybyggda lokaler i Fisksätra Entré och redan i juni slår vi upp dörrarna i tillfälliga lokaler på Fidravägen 1. Lokalerna där är väl anpassade för förskola och utemiljön är utformad för barn i förskoleåldern.

Augusti 2022

I lokalerna som tidigare huserat Alléskolan och Akademiska skolan kommer vi från och med i augusti erbjuda platser på förskolan som sedan följer med när vi flyttar in på Fisksätravägen under 2024. 

Vår förskola Gröna Dalen ligger idag på Igelbodaskolans område och flytten till Fisksätra går under sena våren. Om du vill besöka verksamheten går det givetvis bra att redan nu kontakta oss för att boka en tid.

Fisksätra entré 2024

Tillsammans med Stena Fastigheter arbetar vi just nu för att ta fram bästa möjliga förskolelokaler i det nya området Fisksätra Entré. Förskolan kommer rymma fyra avdelningar och ta emot barn i åldrarna 1-5 år. 

Lokalerna kommer att ligga på Fisksätravägen intill Braxenparken med närhet till Saltsjöbanan och bussar och med goda möjligheter att lämna barn till fots eller med bil. 

Förskolegården kommer ligga i ett skyddat läge mellan nya och befintliga huskroppar och kommer bjuda in till lek för barn i alla åldrar. Närheten till Fisksätras gröna omgivningar gör det möjligt för oss att erbjuda en växlande vardag för barnens bästa möjliga utveckling. 

Inflyttning kommer ske under början av 2025. 


Hjärtat i konst och vetenskap 

Förskolans vardag vilar på demokratisk grund och barnens intresse påverkar hur vi planerar deras vardag. Här passar Da Vinciskolans bakgrund inom Montessoripedagogiken väl in.

Vi arbetar systematiskt med språkutveckling för alla barn som är en del av Da Vincifamiljen och vi använder oss av flera olika vägar för att ge barnen språket. Genom lek, samlingar, utflykter, skapande och inte minst i vår digitala verkstad utforskar barnen sin kommunikativa förmåga. 

Hjärtat i Da Vinciskolans förskolor ligger i konst och vetenskap. Ateljé står i fokus och alla barn får möjlighet att utveckla sina färdigheter och utmana sin kreativa sida.

Läget i Fisksätra är perfekt för barnens lust att
utforska naturen och allt som närområdet erbjuder.

 

Intresseanmälan

Vi rekommenderar att du placerar ditt barn i vår kö på Nacka24, www.nacka.se, om du är intresserad av förskolan för ditt barn.

 

Vid frågor tveka inte att kontakta oss!

 

 


Publicerad: 2022-05-11