Välkommen till Da Vinciskolan!

Da Vinciskolan är en montessoriinspirerad skola och förskola med hjärtat i konsten och vetenskapen. Sedan 1996 har vi funnits i Saltsjöbaden i Nacka och där driver vi idag tre förskolor samt en grundskola med fritidshem åk F-3 för ca 300 barn mellan 1 och 10 år.

 

Konsten och vetenskapen befruktar varandra, och vi tror på värdet av av att använda båda hjärnhalvor för att utveckla den upptäckarlust som är vägen till all bestående kunskap - och till suget efter mer. Vårt mål är att lägga grunden för ett livslångt lärande. Montessoripedagogiken ser vi som ett verktyg för att hjälpa varje barn att utveckla en trygg grund av självtillit, ansvarstagande och omtanke. 

 

Hälsa och rörelse är en förutsättning för all inlärning, därför har Da Vinciskolan puls på schemat varje dag för alla elever och en friluftsdag i veckan enligt ett rullande schema mellan årskurserna. 

 

Da Vinciskolan drivs i privat regi av ägaren och grundaren Marta Caviedes, själv montessoriutbildad lärare. Skolan är avgiftsfri och följer läroplanen för grundskola, förskoleklass och fritidshem, Lgr22, samt läroplanen för förskolan, Lpfö18. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om hur vi arbetar!